logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorAşırı harcama yapmadan beslenme alışkanlıklarınızı geliştirmenin 5 yolu
REKLAM

Aşırı harcama yapmadan beslenme alışkanlıklarınızı geliştirmenin 5 yolu

Aşırı harcama yapmadan beslenme alışkanlıklarınızı geliştirmenin 5 yolu

Türkiye'de güzel bir restoranda yemek yemek birçok aile için bir ayrıcalıktır. Yemekler pahalıdır ve para her zaman kısıtlı değildir. Ancak sağlıklı beslenmeyi seviyorsanız, kendi evinizin rahatlığında lezzetli yemekler hazırlamak mali durumunuza yardımcı olabilir. Yemekleri haftalık olarak planlayabilir ve sağlıklı beslenme çerçevesinde hazırlayabilirsiniz. Bonus mu? Özel kampanyaların ve promosyonların olduğu günlerde süpermarketlere gidin. Metro, BIM, KIM ve ONUR gibi büyük zincirlerde kısıtlı bir bütçeyle taze ürünler alabilirsiniz. Bu rehberde size aşırı harcama yapmadan beslenme alışkanlıklarınızı geliştirmenin 5 yolunu vereceğiz:

Son kullanma tarihi geçmek üzere olan ürünleri satın alın

2.jpg

Tüm süpermarket zincirlerinde, son kullanma tarihleri erken olduğu için fiyatları farklı olan ürünler vardır. Bu, kötü durumda oldukları anlamına gelmez, ancak mağazanın stoğu bitirmesi gerekir. Yemeğinizi mahallenin gıpta ettiği bir hale getirmek için ihtiyacınız olan her şeyi satın almak ve paradan tasarruf etmek için bu indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Ev yapımı pizza hazırlayın

3.jpg

Çok az insan pizza yemenin cazibesine karşı koyabilir. Dünyanın hemen her ülkesinde bir klasiktir ve Türkiye de bir istisna değildir. Pizzadan nasıl tasarruf edebilirsiniz? Çok kolay. İşe koyulun ve hamuru kendiniz hazırlayın. Satın aldığınız pizzalardan daha az yağ ve koruyucu madde içerecek ve bu da daha sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. .

Kompulsif alışverişten kaçının

4.jpg

Süpermarkete gitmek için önerilen tekniklerden biri de liste yapmaktır. Öğünleriniz için yaptığınız planlamaya dayanarak ihtiyacınız olan her şeyi yazacak ve böylece ihtiyacınız olmayan şeyleri satın alma eğiliminden kaçınacaksınız. Un, şeker, makarna, baklagiller, yağ, tuz ve domates sosu veya ton balığı gibi bazı temel konserve gıdalar gibi temel malzemelerden yoksun olmayan dengeli bir diyet sürdürmeye çalışın.

Artıkları en iyi şekilde değerlendirin

5.jpg

Öğlen artan etiniz ve ekmeğiniz varsa, akşam bir sandviç yapabilirsiniz. Hiçbir şeyi israf etmemeye çalışın çünkü bütçeniz büyük ölçüde buna bağlı olacaktır. Birçok insan kahvaltıda soğuk pizza yemeyi ve yanında iyi bir fincan kahve içmeyi sever. Bu garip bir karışımdır, ancak artıkları atmak istemiyorsanız aynı derecede etkilidir. Bir başka ipucu: süt ve yumurta ile pişirilmiş hamur işleri ile lezzetli bir puding yapabilirsiniz. Seçenekler çoktur ve büyük ölçüde yaratıcılığınıza bağlı olacaktır.

Elinizin altında sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun

6.jpg

Meyveler, sebzeler, peynir ve tam tahıllar aç çocuklar için harika atıştırmalıklardır. Atıştırmalıkları elinizin altında bulundurursanız çocuğunuzun beslenme planını tamamlayabilir ve hatta geliştirebilirsiniz. Ekran karşısında yemek yemek aşırı yemeye neden olabileceğinden, sağlıklı bir atıştırmalık bulundurmak idealdir. Yemek zamanı, dijital cihazlar araya girmeden aile ile konuşmak ve günün deneyimlerini paylaşmak için önemli bir zamandır.

Indirimler 365 size Türkiye'deki başlıca süpermarketlerin indirim kataloglarını getiriyor. Aşırı harcama yapmadan beslenme alışkanlıklarınızı geliştirin!

REKLAM

Indirimler 365 Copyright © 2024 Indirimler 365 . Tüm hakları saklıdır. Önceden yazılı anlaşma olmaksızın metinlerin kopyalanması ya da çoğaltılması yasaktır. Ürün fotoğrafları, görseller ve broşürler yalnızca açıklama amaçlıdır. İndirimli fiyatlar, bu sitede listelenen resmi distribütörler tarafından sağlanmaktadır. Teklifler, son kullanma tarihine ya da stoklar tükenene kadar geçerlidir. Bu site bilgi verme amaçlı olup, ürünler üzerinde hak iddia etmek için kullanılamaz. Fiyatlar konuma göre değişiklik gösterebilir.