logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorEn az bir kez denemeniz gereken Türk tatlıları
REKLAM

En az bir kez denemeniz gereken Türk tatlıları

En az bir kez denemeniz gereken Türk tatlıları

Türkiye gerçekten büyülü bir ülke. Muhteşem şehirler, inanılmaz insanlar ve hepsinden önemlisi lezzetli yemeklere sahip.

Türkiye binlerce yıldır dünyaya en iyi baharatlardan, şifalı otlardan ve tatlılardan bazılarını sunmuş bir ülke.

Tariflerinin her biri; mücadeleleri, fetihleri ve keşifleri açığa çıkaran bir hikayeyi anlatır. Bugün, bu yemeklerden bazıları ana akım mutfağa dahil edildi ve hatta batıda bile oldukça yaygın olarak kabul ediliyor.

İşte hayatınızda en az bir kez denemeniz gereken Türk tatlıları listemiz.

Kazandibi

En-az-bir-kez-denemeniz-gereken-Türk-tatlıları-2.jpg

Muhallebi seviyorsanız Kazandibi tam size göre. Karamelize şeker ve sütle yapılan, bazen “yanmış puding” olarak adlandırılabiliyor; ancak bu pek adil bir tanım değil. Bir tatlıda olması gereken her şey; tatlı ve çok tıkayıcı değil. Hemen hemen her Türk restoranında ve hatta bazı süpermarketlerde bulabilirsiniz.

Lokma

En-az-bir-kez-denemeniz-gereken-Türk-tatlıları.jpg

Genellikle bir sokak tatlısı olarak kabul edilen Lokma, kızartılmış tatlı hamurdan yapılır. Çörek veya diğer kızarmış hamur işleri gibi, gevrek, lezzetli ve oldukça ağırdır, bu yüzden abartmadan yeseniz iyi olur. Basit bir yemek gibi görünse de, iyi Lokma yapmak deneyim gerektirir; çünkü doğru kıvam ve lezzetle yapmak zor olabilir.

Lokum

En-az-bir-kez-denemeniz-gereken-Türk-tatlıları-4.jpg

Ah evet, Türk Lokumu! Muhtemelen Türkiye'den çıkan en tanınmış tatlı olan bu muhteşem tatlı, Bekir Efendi'nin ilk Lokum'u yarattığı 18. yüzyıldan bu yana varlığını sürdürüyor.

Bugün bu tatlıyı hemen hemen her kafede, süpermarkette ve sokak pazarında bulabilirsiniz. Doğru miktarda tatlılık kattığı için genellikle kahve, çay ve benzeri içeceklerin yanında servis edilirler.

Helva

Sadece bir Türk tatlısı değil, kesinlikle ülkede çok popüler bir tatlı. Helva, satın aldığınız bölgeye göre un, ezilmiş susam ve çeşitli malzemeler kullanılarak yapılır. Bu tatlı, insanlar vefat ettiğinde veya komşular birbirlerine minnettarlık göstermek istediğinde yapılırdı.

Bugün, Helva herhangi bir yerden satın alınabilir. Kesin olan bir şey var ki, evde yapmak gerçekten, GERÇEKTEN zor, bu yüzden onu yerel fırıncınızdan almak isteyebilirsiniz.

Baklava

En-az-bir-kez-denemeniz-gereken-Türk-tatlıları-3.jpg

Baklavanın Türkiye'de en çok tüketilen tatlı olduğunu biliyor muydunuz? Akşam yemeğinden sonra iyi baklavayı kesinlikle herkes sevdiği için cevap evet olabilir. Aynı zamanda harika bir atıştırmalıktır ve kahve veya çay ile harika gider. Çok yönlü dediğimiz bir tatlı, tıpkı iyi arkadaşlar gibi sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak.

Bazıları baklavayı Türkiye'nin ulusal tatlısı olarak görüyor, bu yüzden listedeki bir yemeği deneyecekseniz kesinlikle bu olmalı.

İndirimler 365 size bakkaliye, moda, mobilya, moda ve daha birçok şeyden tasarruf etmeniz için en iyi promosyonları, indirimleri ve katalogları sunar.

REKLAM

Indirimler 365 Copyright © 2024 Indirimler 365 . Tüm hakları saklıdır. Önceden yazılı anlaşma olmaksızın metinlerin kopyalanması ya da çoğaltılması yasaktır. Ürün fotoğrafları, görseller ve broşürler yalnızca açıklama amaçlıdır. İndirimli fiyatlar, bu sitede listelenen resmi distribütörler tarafından sağlanmaktadır. Teklifler, son kullanma tarihine ya da stoklar tükenene kadar geçerlidir. Bu site bilgi verme amaçlı olup, ürünler üzerinde hak iddia etmek için kullanılamaz. Fiyatlar konuma göre değişiklik gösterebilir.