logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorMacera arayanlar için Türkiye'de ziyaret edilecek en iyi yerler
REKLAM

Macera arayanlar için Türkiye'de ziyaret edilecek en iyi yerler

Macera arayanlar için Türkiye'de ziyaret edilecek en iyi yerler

Eğer bir macera tutkunuysanız, Türkiye ideal bir destinasyondur. İstanbul'un ötesinde, bu fantastik ülkede görülecek daha birçok yer var. Güzel şehirleri, önemli arkeolojik alanları, harika doğal manzaraları ve güneşin altında uzanarak dinlenebileceğiniz cennet gibi plajları ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul

2.jpg

Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının eski başkenti, Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri ve Türkiye'nin en çok ziyaret edilen yeridir. Dünyanın başlıca harikalarından biri olan Sultanahmet Camii veya Ayasofya gibi etkileyici tapınakları, İstanbul'un pitoresk Kapalı Çarşısı gibi hareketli yerleri veya Topkapı Sarayı gibi görkemli binaları ziyaret edebileceğiniz gerçek bir şehir harikası.

Kapadokya

3.jpg

İstanbul'dan sonra Türkiye'de en çok ziyaret edilen ve popüler olan yer Kapadokya'dır. Burası, yüzyıllar boyunca volkanik patlamalar ve rüzgar erozyonu tarafından yaratılan, kayalara kazılmış evlere ve Hıristiyanlara sığınak olarak hizmet eden şehirlere katılan, bacaları andıran ilginç oluşumlardan oluşan bir manzara ile karakterizedir. Oluşumlara verilen isim olan bu peri bacaları, ana aktivitelerden birinin bu Balon Gezisi olduğu Göreme şehrinde görülebilir. Gün doğumunda şehrin üzerinde uçacaksınız. Instagram'da yüzlerce fotoğraf gördüğünüze eminiz! Eğer gerçekten maceraperestseniz, sıcak hava balonu yolculuğu sizin için bir deneyim olacaktır. Kapadokya'da yapılacak birçok aktivite ve görülecek yerler arasında, muhteşem antik fresklere sahip kayaya oyulmuş kiliseleri görebileceğiniz Göreme Açık Hava Müzesi'nde bir yürüyüş turunun yanı sıra şehrin manzara noktasını, Uçhisar Kalesi ve Ortahisar Kalesi'ni ve Derinkuyu ve Kaymaklı metro şehirlerini ziyaret etmenizi de öneririz.

Pamukkale

4.jpg

Bir süt ürünleri markasının, kız ve erkek çocukların turkuaz renkli beyaz havuzlarda yıkandığı ve oynadığı reklamını hatırlıyor musunuz? Bu reklam sayesinde Türkiye'nin en popüler ve ziyaret edilen yerlerinden biri haline gelen Pamukkale'de çekilmişti. Menderes Nehri'nin platosunda 160 metre yüksekliğindeki bir tepede yer alan bu alan bir Dünya Mirası Alanıdır. Sığ kaplıcalar ve kalsiyum karbonat ve kireçtaşından oluşan taşlaşmış şelaleler ile karakterizedir.

Likya Kıyısı

5.jpg

Eğer maceraperest plaj severlerdenseniz, burası sizin için mükemmel bir yer. Akdeniz'in mavi sularıyla yıkanan, Mermerli veya Konyaaltı gibi güzel plajlarla dolu güzel bir kıyı şerididir. Bölgenin ana turizm merkezidir ve ülkenin 500 kilometre uzunluğundaki en ünlü yürüyüş parkurunun bittiği yerdir. Likya Kıyısı, plajları üzerinde yamaç paraşütü yapabileceğiniz ve Kelebekler Vadisi'ni ziyaret edebileceğiniz güzel Ölüdeniz şehri, güzel Kaş, hayalet kasaba Kayköy, efsanevi Olimpos Dağı, Kekova adası veya Kleopatra, Patara ve Fethiye plajları gibi diğer önemli yerlere de ev sahipliği yapmaktadır.

Indirimler 365 sizi Türkiye'nin en iyi turistik yerlerine götürüyor. Hayatın tadını çıkarın!

REKLAM

Indirimler 365 Copyright © 2024 Indirimler 365 . Tüm hakları saklıdır. Önceden yazılı anlaşma olmaksızın metinlerin kopyalanması ya da çoğaltılması yasaktır. Ürün fotoğrafları, görseller ve broşürler yalnızca açıklama amaçlıdır. İndirimli fiyatlar, bu sitede listelenen resmi distribütörler tarafından sağlanmaktadır. Teklifler, son kullanma tarihine ya da stoklar tükenene kadar geçerlidir. Bu site bilgi verme amaçlı olup, ürünler üzerinde hak iddia etmek için kullanılamaz. Fiyatlar konuma göre değişiklik gösterebilir.