logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorKendi kendinize tamir etmeyi öğrenmenin faydaları
REKLAM

Kendi kendinize tamir etmeyi öğrenmenin faydaları

Kendi kendinize tamir etmeyi öğrenmenin faydaları

Çok az şey bir profesyonel çağırmak zorunda kalmadan küçük bir ev arızasını onarmak kadar memnuniyet yaratır. Fazla deneyim sahibi olmadığımız bu tür işler zaman, çaba ve inanç gerektirir.

İşi bitirdikten ve sonucu gözlemledikten sonra, çok sevdiğimiz o kopmuş kemeri ya da çocuğumuzun en sevdiği oyuncağı tamir edebildiğimiz için kendimizi çok gururlu hissedeceğiz.

Büyükanne ve büyükbabalarımız, biraz özveriyle tekrar yeni gibi olabilecek nesneleri atmayı asla düşünmezlerdi. Kendi kendinize tamirat yapmak istiyorsanız, bazı temel aletler satın alın. Türkiye'de Tekzen ve Bauhaus gibi büyük mağazalarda çok sayıda alet bulabilirsiniz.

Kendi kendinize tamir etmeyi öğrenmenin faydaları nelerdir? En az beş tanesinden bahsedebiliriz.

Para tasarrufu

2.jpg

Genellikle basit onarımlar için bir profesyonel çağırırız ya da orta derecede iyi durumda olan eşyaları sırf biraz hasarı var diye çöpe atarız. Hem atmanın (yenisini almak için) hem de bir profesyonel çağırmanın ekolojik olduğu kadar ekonomik bir maliyeti de vardır.

Bazen sadece biraz hayal gücü veya bir öğreticiyi takip ederek minimal onarımlar yapmak yeterlidir.

Kişisel tatmin

3.jpg

İlk başta hayır diyeceğiz. Ancak onarıma daha aşina oldukça, her zaman bir şeyler yapılabileceğini anlayacağız. Bir profesyonele başvurmaya gerek kalmadan basit sorunları kendi başımıza denemek ve çözmek iyidir.

Çalışmaya başlamadan önce, bunun size çok pahalıya mal olacağını veya hatta yapamayacağınızı düşündüyseniz, tatmin daha da büyük olacaktır. İmkansız olduğunu düşündüğünüz bir şeyi yapabildiğinizi görmek kendinize olan güveninizi artıracaktır.

Fiziksel egzersiz

4.jpg

Eğilmek, hareket etmek, biraz fiziksel güç gerektiren işler yapmak. Kendin yap, hemen hemen herkesin ulaşabileceği küçük çabalar gerektirir ve bu da formda kalmanıza yardımcı olur.

Rahatlama

5.jpg

Kendin yap en popüler hobilerden biridir. Bizimki gibi stresli bir dünyada, ev onarımı gibi elle yapılan işleri yapmak günlük hayatın endişelerini unutmak için harika bir yoldur. Aynı zamanda yaratıcı bir eğlencedir ve birçok kişinin evde kalacağı bu yaz, bu eğlenceye başvurabilir ve tüm aile ile birlikte gerçekleştirebilirsiniz.

Çevre dostu

6.jpg

Nesneleri kullandığımız ve attığımız aşırı tüketim çağında, bu dinamiği kırar ve nesneleri kendi başımıza onarırsak gezegene yardımcı oluruz.

Ekstra mı? Evde küçük hasarları onarmaya başlamadan önce, ihtiyacınız olan şeylere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız: biraz zaman, biraz sabır ve doğru aletler.

Bazı aletlerin kullanımı uzmanlık gerektirir ve güvenlik önlemleri alınmazsa tehlikeli olabilir. Son olarak, DIY'in bazı beceriler gerektirdiğini kabul edin, ancak iyi haber şu ki, bunlar pratikle kazanılır.

Indirimler 365 size Türkiye'nin önde gelen yapı marketleri ve hırdavat mağazalarının tüm indirim kataloglarını getiriyor. Kendin yap çok eğlenceli olabilir, ancak öğrenmeye istekli olmanız, doğru araçlara ve zamana sahip olmanız gerekir.

REKLAM

Indirimler 365 Copyright © 2024 Indirimler 365 . Tüm hakları saklıdır. Önceden yazılı anlaşma olmaksızın metinlerin kopyalanması ya da çoğaltılması yasaktır. Ürün fotoğrafları, görseller ve broşürler yalnızca açıklama amaçlıdır. İndirimli fiyatlar, bu sitede listelenen resmi distribütörler tarafından sağlanmaktadır. Teklifler, son kullanma tarihine ya da stoklar tükenene kadar geçerlidir. Bu site bilgi verme amaçlı olup, ürünler üzerinde hak iddia etmek için kullanılamaz. Fiyatlar konuma göre değişiklik gösterebilir.