logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorSpora başlamadan önce ihtiyacınız olan 5 şey
REKLAM

Spora başlamadan önce ihtiyacınız olan 5 şey

Spora başlamadan önce ihtiyacınız olan 5 şey

Fit olmak çoğu Türk insanı için büyük bir öncelik hâline gelmiş durumdadır. Sağlıksal veya estetiksel sebeplerden dolayı spor yapmak günümüz yaşamında büyük yer kaplamaktadır, bu yüzden bir spor programına başlamadan önce nelere ihtiyacımız olduğunu bilmek önemlidir. Bir spor salonuna yazıldıktan sonra öncelikleriniz aşağıdaki beş şey olmalıdır. Diğer insanları rahatsız etmemek ve ideal bir spor rutinine sahip olmak için bunlara dikkat etmeniz gerekir.

Spor kıyafetleri

2.jpg

Dolabınızdan çıkardığınız birer şort ve atlet hiçbir açıdan spor kıyafeti değildir. Rahat hareket edebilmek ve nefes alabilmek için özel olarak üretilmiş spor kıyafetleri giymeniz gerekir. Hatta bazı spor salonları, ekipmanlarını sadece bu şekilde giyinen kişilerin kullanmasına izin vermektedir. Evinizde böyle kıyafetler mevcut değilse, bu durum için kıyafet satın almak isteyebilirsiniz. Decathlon, Adidas, Nike, Yali Spor ve Sportive gibi mağazalarda her türlü kıyafeti uygun fiyata bulabilirsiniz.

Spor ayakkabılar

3.jpg

Her spor ayakkabısı spor salonunda giyilmeye uygun değildir. Bazı spor ayakkabıları yaptığınız aktiviteyi kısıtlayabilir. Örneğin, spinning yapıyorsanız hafif ve rahat bir ayakkabıya ihtiyacınız vardır. Birçok ayakkabı belirli bir aktiviteye yönelik olarak tasarlanmaktadır. Her aktivite için farklı bir ayakkabı alacak bütçeniz yoksa, cross training ayakkabılarını tercih edebilirsiniz. Bu kavram altında, iki veya daha fazla disiplinde kullanabileceğiniz ayakkabı modelleri mevcuttur.

Emici havlu

4.jpg

Birçok spor salonu, kullanıcıların genel ihmalkârlığını ortadan kaldırmak için kendi havlularını temin etmektedir. Ancak kendi havlunuzu getirmeniz daha iyi bir seçim olacaktır. Yüzünüzdeki, kollarınızdaki ve bacaklarınızdaki teri silmenin yanı sıra makineleri kirli bırakmamak için de faydalı olacaktır. Ter içinde kalmış bir ekipman kullanmak kadar tatsız çok az şey vardır.

Su şişesi

5.jpg

Sıvı alımı, egzersiz yaparken ihmal etmemeniz gereken bir konudur. Zararlı malzemelerden üretilmiş şişeler kullanmaktan kaçının ve mümkün olduğunca yeniden kullanılabilir şişeler kullanmaya çalışın. Isıyı koruma özelliğine sahip olması en idealidir. Kendi şişenizi taşımanın en büyük avantajı, antrenman sırasında veya sonrasında spor içecekleri içebilecek olmanızdır. Covid virüsünün hâlâ etrafta olduğu zamanlarda yapılabilecek en iyi şey kendi şişenizi taşımak ve onu paylaşmamak olacaktır. Düzenli su tüketiminin, her zaman elinizin altında olması hâlinde antrenmanınızı da iyileştirebileceğini unutmayın, bu yüzden yanınızda şişenizi koyabileceğiniz bir çanta taşımanızı da tavsiye ederiz.

Enerji barları

6.jpg

Her antrenmandan önce ve sonra yedikleriniz hedeflerinize ulaşmanızı sağlar. Antrenman yaparken diyetinizi asla ihmal etmemelisiniz, bu nedenle enerji barları besin ihtiyacınızı karşılama konusunda en iyi dostunuzdur. İpucu: her zaman güvendiğiniz bir doktora danışın. Çalışma saatleriniz genellikle spor salonuna gitmek için tam zamanınızı planlamanıza engel olur. Bunun önüne geçmek için her zaman elinizin altında antrenmanınızın farklı zaman dilimlerinde kullanabileceğiniz ekstra barlar bulundurabilirsiniz. Hedeflerinize göre karbonhidrat veya protein oranı yüksek olan barlar tüketebilirsiniz.

Indirimler 365, spordan kaytarmak için hiçbir bahaneniz kalmaması için size favori mağazalarınızın tüm indirim kataloglarını sunar. Tekliflerden yararlanın, ihtiyacınız olan her şeyi alın ve spor programınıza başlayın.

REKLAM

Indirimler 365 Copyright © 2024 Indirimler 365 . Tüm hakları saklıdır. Önceden yazılı anlaşma olmaksızın metinlerin kopyalanması ya da çoğaltılması yasaktır. Ürün fotoğrafları, görseller ve broşürler yalnızca açıklama amaçlıdır. İndirimli fiyatlar, bu sitede listelenen resmi distribütörler tarafından sağlanmaktadır. Teklifler, son kullanma tarihine ya da stoklar tükenene kadar geçerlidir. Bu site bilgi verme amaçlı olup, ürünler üzerinde hak iddia etmek için kullanılamaz. Fiyatlar konuma göre değişiklik gösterebilir.