logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorSüpermarkette tasarruf etmenin 5 yolu
REKLAM

Süpermarkette tasarruf etmenin 5 yolu

Süpermarkette tasarruf etmenin 5 yolu

Süpermarkete gitmek bütçemizin büyük bir bölümünü tüketiyor. Ne kadar tasarruf etmeye çalışırsak çalışalım, yine de yemek yememiz, temizlik malzemeleri ya da kıyafet almamız gerekiyor. Belirli ürünleri tüketmemek bazen zor olabiliyor, fakat işte size alışverişe çıktığınızda tasarruf etmenin beş yolu. Hepsini uygulamak zorunda değilsiniz, ancak bu ipuçlarını günlük hayatınıza dahil edebilirsiniz. İleride çok işinize yarayacaklar ve bunu harcamalarınız azaldığında fark edeceksiniz. Metro, Mopas, Migros, Bizim ve Hakmar gibi Türk zincirlerinde cazip indirimler bulabilirsiniz.

Birden çok yerde alışveriş yapın

2.jpg

En iyi indirimleri bulmak için farklı mağazalardaki ürünlerin fiyatlarını karşılaştırmanız gerekir. Birinde yumurta daha ucuz olabilir, başkasında da balık daha ucuz olabilir. Süpermarketler, büyük mağazalar, toptan satış toplulukları, indirimli süpermarketler ve indirimli zincir mağazalar farklı fiyatlandırma ve pazarlama stratejilerine sahiptir.

İkincil markaların ürünlerini satın alın

3.jpg

Mağazaların kendi markaları eskiden ucuz ve kalitesiz olarak görülüyordu. Fakat süpermarketler son yıllarda ürünlerini geliştirmek ve onları birinci sınıf markalarla aynı seviyeye getirmek için çok fazla zaman ve para yatırımı yapıyor. Bu markaların ev gereçleri genellikle büyük markalı ürünleri üreten aynı üreticiler tarafından üretilmektedir, ancak daha düşük bir fiyata sunulmaktadır. Bu da size %10 ila %40 arasında tasarruf ettirebilir. Bir markaya sırf adından dolayı sadık kalmayın ve aradaki ekonomik farkı gözden geçirin.

Kampanya ve tekliflere göz atın

4.jpg

Mağazalar indirime giren ürünlerin haftalık ve aylık ilanlarını medyada, web sitelerinde veya sosyal ağlarında yayınlamaktadır. O günü öğrenin ve ihtiyacınız olan her şeyi uygun fiyata almak için bu fırsattan faydalanın. İndirim çok iyi ise üründen birkaç tane satın almayı düşünün. Bazı süpermarketler en iyi indirimlerini sabah saatlerinde yapar ve erken kalkanlar faydalanır, bazıları ise günün sonunda yapmak için bekler. Buna dikkat ederseniz ay sonunda daha fazla paranız olacağına emin olabilirsiniz.

İndirim kuponları ile tasarruf edin

5.jpg

İndirim kuponları süpermarketlerde giderek daha popüler hale geliyor ve bu da biz tüketiciler için çok faydalı oluyor. Sık sık satın aldığımız bir üründeki çok ilginç bir indirimden yararlanabiliriz. Kuponlar genellikle çıkartılabilmektedir, ancak onları doğrudan cep telefonunuzdan okutmanıza olanak tanıyan uygulamalar da bulunmaktadır.

Bir sadakat programına katılın

6.jpg

Bazı zincirlerin müşteri sadakat programı bulunmaktadır ve üye olanlar tüm yıl boyunca özel fırsatlardan yararlanabilmektedir. Eğer müdavimi olduğunuz süpermarket üye olmanıza izin veriyorsa, hiç tereddüt etmeden bu programa katılın. Aynı zamanda alışveriş listenizi hazırlarken tasarruf etmek için başka birçok strateji de mevcuttur. Örneğin, süpermarkete aç gitmemek (gerçekten ihtiyacınız olmayan bir şeyi satın almamak için) veya sadece ihtiyacınız olan şeyleri almaya yetecek kadar parayla gitmek ve böylece listenin dışına çıkamamak.

Indirimler 365, size daha kolay tasarruf edebilmeniz için Türkiye'deki ana süpermarket zincirlerinin tüm indirim kataloglarını sunmaktadır.

REKLAM

Indirimler 365 Copyright © 2024 Indirimler 365 . Tüm hakları saklıdır. Önceden yazılı anlaşma olmaksızın metinlerin kopyalanması ya da çoğaltılması yasaktır. Ürün fotoğrafları, görseller ve broşürler yalnızca açıklama amaçlıdır. İndirimli fiyatlar, bu sitede listelenen resmi distribütörler tarafından sağlanmaktadır. Teklifler, son kullanma tarihine ya da stoklar tükenene kadar geçerlidir. Bu site bilgi verme amaçlı olup, ürünler üzerinde hak iddia etmek için kullanılamaz. Fiyatlar konuma göre değişiklik gösterebilir.