logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorYemeklerinizi güzelleştirecek 5 ucuz baharat
REKLAM

Yemeklerinizi güzelleştirecek 5 ucuz baharat

Yemeklerinizi güzelleştirecek 5 ucuz baharat

Türklerin baharatlı yemekleri sevdiği bilinen bir gerçektir. Bazen en basit noodle’ı bile doğru baharatları kullanarak en lezzetli yemeğe dönüştürebilirsiniz. Lezzetli bir yemek yapmak için iyi bir şef olmanıza gerek yok. İpuçlarına dikkat etmek ve yemeğe yakışacak uygun baharatları seçmek önemli bir unsurdur. Metro, Migros, Carrefour ve Mopaş gibi büyük süpermarketlerde çok fazla çeşit bulunur. Tüm marketlere uğrayabilir ve bunları deneyebilirsiniz, veya internetten satın alabilirsiniz. Bu rehberde size mutfağınızda mutlaka bulunması gereken baharatları göstereceğiz.

Kekik

2.jpg

Dünya çapında kullanılan bir numaralı baharattır ve çok farklı şekilde kullanılabilir. Kaliteli bir zeytinyağı ve çeşitli peynir türleri ile birlikte pizzalarda kullanılabilir. Kekik ayrıca sebzeli tavuk şiş, noodle, provoleta ve hatta bir çorbada bile kullanılabilir. Ete çok fazla tuz eklemek istemiyorsanız, ekstra bir lezzet katmak için iyi bir seçenek olabilir. 100 gram kekiği 60 TL’den daha az bir fiyatla satın alabilirsiniz.

Karabiber

3.jpg

Karabiber tuzun yanında en çok kullanılan baharat türüdür ve çok fazla yemekte ve sunumda kullanılır. Sofrada damağınızı şenlendiren ve mükemmel bir lezzeti elde edebilmenizi sağlayan bir üründür. Et ve balıklara çok yakışmakla birlikte, aynı zamanda sos, et suyu, salata sosu ve lezzet artırmak istediğiniz diğer tüm yemekleri hazırlarken kullanabilirsiniz. Karabiberin bir kilosu 203 TL’dir.

Köri

4.jpg

Köri her türlü ete yakışır. Örneğin çok basit ve lezzetli bir tarif olan körili ve ballı kaburga yemeği kısa sürede kolayca hazırlayabilir ve lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Diğer bir mükemmel kombinasyon da körili mercimek çorbasıdır, özellikle Türkiye’nin dondurucu soğuğunda içinizi ısıtır. Sıradan bir akşam yemeği için mangolu köri soslu tavuk hazırlamanızı önerebiliriz. Köriyi 142,69 TL’ye satın alabilirsiniz.

Toz acı biber

5.jpg

Toz acı biber ete, balığa, sebzeye, güveç yemeğine ve çorbalara çok yakışır. Toz biberin acısı yemeğe acımsı ve biraz yakıcı bir dokunuş verir. Daha az yoğunlukta bir tat istiyorsanız baharatı yemeğin başında ekleyin, bu sayece acılığını biraz kaybedebilir. Toz acı biber Güney Amerika'nın karakteristik bir ürünü olsa da, yavaş yavaş Avrupa ve Asya pazarlarında da yerini almıştır. Meksikalılar genellikle acı biber ve acı dolmalık biberin krallarıdır, ama bu baharat farklı yemek türlerine ve damak tatlarına da uyum sağlamayı başarmıştır. Birinci sınıf toz biberin fiyatı 81,55 TL’ye karşılık gelebilir.

Muskat

6.jpg

Kroket ve diğer tariflerin hazırlanmasında yaygın olarak kullanılan ve beşamel sos tarifinin bir parçası olan muskatı daha önce duymuş olabilirsiniz. Ayrıca köri gibi baharat karışımlarında da yaygın olarak kullanılmakla birlikte, muskatı sosislerde, soğuk mezelerde ve tatlılarda bile bulabilirsiniz. Genelde sebze, balık veya etle mükemmel bir uyum sağlar.

İndirimler 365, Türkiye’de bulunan en geleneksel süpermarketlerin özel teklif kataloglarını sizlere sunuyor. Promosyonlardan ve indirimlerden yararlanın ve uygun fiyatlı mükemmel yemekler hazırlayın.

REKLAM

Indirimler 365 Copyright © 2024 Indirimler 365 . Tüm hakları saklıdır. Önceden yazılı anlaşma olmaksızın metinlerin kopyalanması ya da çoğaltılması yasaktır. Ürün fotoğrafları, görseller ve broşürler yalnızca açıklama amaçlıdır. İndirimli fiyatlar, bu sitede listelenen resmi distribütörler tarafından sağlanmaktadır. Teklifler, son kullanma tarihine ya da stoklar tükenene kadar geçerlidir. Bu site bilgi verme amaçlı olup, ürünler üzerinde hak iddia etmek için kullanılamaz. Fiyatlar konuma göre değişiklik gösterebilir.